Groot & Schagen
 
 
Home    Diensten     Materieel    Projecten     Kwaliteit    Contact  
       
   
    U bevindt zich hier: Home » Bedrijfsinformatie    
 
 
 
 
Bel ons!  
     
Bedrijfsinformatie  
 
   


Ruim 50 jaar ervaring. Kleinschalig begonnen en uitgegroeid tot een middelgrote onderneming. Zo is de ontwikkeling van De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf te typeren. Het fundament is al die jaren hetzelfde gebleven: een krachtdadige ploeg met een grondige aanpak.

De inschrijving van de heer G. de Groot in het handelsregister van de Kamer van Koophandel dateert uit 1960. In dat jaar ging hij met 1 personeelslid van start met zijn onderneming aan het Westeinde 31a in Wijngaarden. De activiteiten bestonden voornamelijk uit loonwerkzaamheden voor het agrarisch bedrijf, maai- sloot- en plantsoenwerkzaamheden voor de gemeente Sliedrecht en Papendrecht en de handel in ruw veevoer zoals hooi, stro, bieten en pulp. Daarnaast werd op beperkte schaal materieel verhuurd. De vele inspanningen loonde de moeite waardoor het personeelsbestand groeide tot vier personeelsleden en het materieel uitgebreid kon worden.

De samenwerking met de heer L. Schagen kwam in 1969 tot stand toen hij zoals veel agrariërs in die tijd zijn onderneming beëindigde. Hiermee was De Groot en co. een feit. Door de sterke vermindering van loonwerkzaamheden voor het agrarisch bedrijf ging men zich vooral toeleggen op maai-, sloot-, en plantsoenwerkzaamheden voor diverse gemeenten in de regio. Daarnaast nam het verhuur van materieel een steeds belangrijkere plaats in. Uitbreiding van activiteiten werd gevonden in het verrichten van sloopwerkzaamheden.

Met de oprichting van De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf B.V. in 1979 kreeg de onderneming zijn huidige naam en was inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met ruim 25 personeelsleden. In datzelfde jaar overleed plotseling de heer L. Schagen. In de loop van jaren die volgden werd zijn plaats ingenomen door zijn zoon W. Schagen.
Als gevolg van doorzettende groei werd uitgezien naar nieuwe huisvesting. In 1980 werd deze in de vorm van een werkplaats gevonden aan de Lelystraat 103 in Sliedrecht.
Ook werd in dit jaar met de overname van een stratenmakersbedrijf uit Sliedrecht de eerste stap gezet op de markt van grond-, weg- en waterbouw, de oorsprong van onze huidige werkzaamheden. Naast de uitbreidingen van het materieel nam het personeelsbestand toe. In de jaren die volgden werd hard gewerkt zich een positie te verwerven op de nieuw ingeslagen weg. Wat heeft geresulteerd in de huidige omvang van de onderneming waarbij ruim 40 personen werkzaam zijn.

In 1987 verhuisde het kantoor van de locatie aan het Westeinde naar kantoorunits aan de Lelystraat 105 te Sliedrecht. Met de verhuizing naar het pand aan de Lelystraat 101 in 1992 kwam dit terrein gedurende een jaar braak te liggen. Een goede invulling voor dit terrein werd gevonden in het uitbreiden van onze activiteiten met de handel in sierbestrating en tuinhout gericht op de particuliere markt. Deze activiteit is medio 2010 verkocht aan Buitengoed Sierbestrating. 

   
   
 

 

   
 
 

ISO              VCA              SGS                    FUNDEON

 
 
     
     
 

De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf
Lelystraat 93 I+J (tijdelijk)
3364 AH Sliedrecht

Telefoon: 0184 - 416 233
Fax: 0184 - 418 879
info@degrootschagen.nl

BTW: 009.711.983.B.01
KvK: 23061203